Жінка з вадами зору переходила вулицю в установленому місці. Коли дійшла до середини пішохідного переходу, на світлофорі з’явилося зелене світло і транспорт одразу рушив. Рух на вулиці Пирогова, де це сталося, завжди інтенсивний. Хтось з водіїв подавав звукові сигнали, хтось щось вигукував на адресу незрячої...

Проте один автомобіль зупинився, далі водій жестом руки попросив зупинитися й інших.

— Пам’ятаєте відео з Ситуаційного центру міськради, на якому видно, як водій зупиняє авто і допомагає перейти дорогу жінці з тростиною в руках? — написав на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — За такий людяний вчинок вирішили відзначити водія, а також продемонструвати іншим мешканцям громади, що потрібно частіше робити добрі справи...

Для Святослава Кравчука запрошення до міськради стало несподіванкою.

— Це подяка за громадянську свідомість, високі людські якості і небайдужість до життя іншої людини, — зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний, вручаючи відзнаку.
Тим часом гість повторював, що не бачить нічого особливого у своєму вчинку. «Я ж просто допоміг незрячій».

Пан Святослав подякував і згадав свою маму. Каже, це вона змалку навчала його бути людяним. Дружина Ольга, яка прийшла разом з чоловіком, сказала, що Святослав часто повторює їхнім двом дітям, що треба бути уважними до інших і не залишатися байдужими.

Відео, на якому видно вчинок Кравчука, виставили в Інтернет, воно знайшло сотні відгуків і стало гарним виховним моментом.

На знімку: заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний (ліворуч) вручив відзнаку Святославу Кравчуку, поруч його дружина Ольга.

Фото з сайту Вінницької міськради.