Їх влаштували до «Дня цивільного захисту» за сприяння Головного управління ДСНС України в Київській області та Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.

Головна мета тренувань — досягнення злагоджених дій керівництва та особового складу формувань цивільного захисту, персоналу Немішаївського фахового коледжу НУБіП України під час пожежі та забруднення приміщень ртуттю.

До боротьби з уявною пожежею залучили і студентів. Проводили евакуацію з навчального корпусу №3, «потерпілих» рятували із зони загоряння, надавали їм першу домедичну допомогу, а тим часом гасили червоного півня спецтехнікою і вогнегасниками.

Під час навчань показали можливості аварійно-технічної та рятувальної ланок. У навчальному корпусі №9 змоделювали ситуацію розливу ртуті та продемонстрували план подальших дій персоналу, заходи з організації тимчасового зберігання небезпечної речовини та порядок її утилізації. На стадіоні коледжу фахівці ГУ ДСНС України та Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Київської області проводили майстер-класи з правил надання першої невідкладної домедичної допомоги потерпілим при різних ураженнях, з техніки розмінування. Крім того, демонстрували спецтехніку, зокрема тридцятиметрову автодрабину та інше обладнання, призначене для ліквідації надзвичайних ситуацій та порятунку людей.

Очолювали навчання начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України в Київській області Максим Комісаров та керівник спеціального об’єктового тренування — в. о. директора коледжу Володимир Альохін. У заході брали участь понад 120 гостей, зокрема, очільники профільного Департаменту ОДА, керівники 33 шкіл, 20 ліцеїв та 21 коледжу. Проведені тренування продемонстрували належний рівень злагоджених дій учасників освітнього процесу у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Фото надано ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України».