Як повідомив перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн, у регіоні в рамках акції проведуть низку заходів з лісовідновлення, лісорозведення та озеленення населених пунктів.

Зокрема, лісівники Житомирщини планують посадити за один день мільйон дерев, а загалом упродовж осені — відтворити дві тисячі гектарів лісу. Разом з ними свій внесок в озеленення області у межах акції зроблять і територіальні громади та інші лісокористувачі регіону, на землях яких вирощуватимуться нові насадження.

Загалом у теплицях і розсадниках держлісгоспів регіону цьогоріч виростили 40 мільйонів сіянців. Крім того, у трьох лісгоспах області побудували 11 нових теплиць загальною площею 0,5 га з сучасними системами зрошування, а у Радомишльському держлісгоспі облаштували спеціалізоване насіннєсховище об’ємом 52 куб. м з двома холодильними камерами. Держлісгоспи області за 2021-й запланували заліснити 7 тисяч гектарів і забезпечуватимуть такі обсяги лісовідновлення у найближчі п’ять років.