Питання впровадження електронного документообігу та проектів у соціальній та медичній сферах Луганщини обговорювали на зустрічі Регіонального директора Проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» Володимира Аредова та голови Луганської обласної державної адміністрації Сергія Гайдая (на знімку).

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про подальше співробітництво у проекті з упровадження системи електронного документообігу в Луганській облдержадміністрації та про потенційні напрями роботи міжнародної організації.

Володимир Аредов поінформував про закупівлю необхідного комп’ютерного і серверного обладнання та офісного програмного забезпечення для впровадження нової системи електронного документообігу в органах обласної влади.

На стадії завершення перебуває й проект щодо клієнто-орієнтованого підходу в пенсійній службі в селищі міського типу Станиця-Луганська. Тут проведено ремонтні роботи, придбано меблі та обладнання, організовано тренінги для персоналу.

Пілотний проект Центру громадської взаємодії в селі Шульгинка Старобільського району, що готується до реалізації, має стати багатофункціональним простором для надання послуг, комунікації влади з громадянами, проведення тренінгів тощо.

Такий проект уже реалізовується в місті Попасна.

Голова обласної держадміністрації Сергій Гайдай подякував міжнародним партнерам за допомогу в розвитку й розбудові Луганщини та запропонував долучитися до реалізації проектів у соціальній та медичній сферах.

За словами очільника Луганщини, незабаром у Сєвєродонецьку відкриється ветеранський хаб. Приміщення площею 200 квадратних метрів буде поділено на зони і включатиме кабінет психологічної реабілітації, кімнату зустрічей тощо. Наступного року заплановано відкрити схожий хаб у Лисичанську.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що зазначені питання розглянуть детальніше на спільній нараді із залученням представників відповідних структурних підрозділів.

Луганська область.

Фото прес-служби Луганської обласної державної адміністрації.