Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов, вітаючи колектив з Днем машинобудівника.

За словами посадовця, часткова компенсація коштів єдиного соціального внеску передбачена у міській антикризовій програмі «Вінничани важливі». Її розмір становить 22% від мінімальної зарплати або 1 320 гривень щомісячно за кожного працівника, офіційно прийнятого на роботу у 2021 році. Загалом за другий квартал нараховано 458 тис. грн.

— Підприємства, які розвивають економіку громади, можуть розраховувати на підтримку міськради, — наголосив Сергій Моргунов. — У вас додатково з’явилося 120 робочих місць. Для міста важливо, щоб люди мали комфортні умови для праці, отримували гарну платню і не виїжджали на заробітки за кордон.

Будівництво другої черги заводу розпочнеться у наступному році, повідомив його директор Валентин Коваленко. І уточнив, що протягом двох наступних років планують добудувати п’ять тисяч квадратних метрів нових корпусів. Інвестиції становитимуть понад 10 мільйонів євро. На роботу запросять ще триста працівників.

— Це плани на майбутнє, а до кінця 2021 року організуємо ще 150 нових робочих місць, — повідомив Валентин Коваленко. — Сподіваємося також отримати компенсацію за нових робітників.

Загалом на підприємстві нині працює 500 осіб. Протягом року виготовляють 80 тисяч одиниць продукції, з якої 60 відсотків експортують за межі держави. Завод холодильного обладнання входить до складу промислового холдингу UBC Group — світового лідера з виробництва холодильної техніки.

На знімку: у цехах заводу холодильного обладнання працює майже 500 осіб, до кінця цього року планують створити ще 150 нових робочих місць.

Фото з сайту Вінницької міськради.