Одними з перших були зареєстровані чинні президент країни Румен Радев і віце-президент Іліяна Йотова, кандидатури яких на другий термін висунув ініціативний комітет громадян.

Співголова комітету Цветеслав Гилибов в інтерв'ю болгарському телебаченню зазначив, що Радев і Йотова - гаранти нормалізації політичного життя в країні, "яка виражається в політиці, заснованій на цінностях, здоровому розумі, експертизі, інтересах Болгарії і всього болгарського народу".

ЦВК прийняла також заяви від чотирьох самовисуванців, серед яких і поп-фолк співачка Луна (Луна Йорданова). Вона цілком серйозно обіцяла розвіяти нудьгу на політичному олімпі й подарувати кожному зі своїх виборців щасливу посмішку. Своїх кандидатів мають намір висунути політичні партії "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" (ГЄРБ), "Рух за права й свободи" (ДПС), "Відродження", ВМРО.

При цьому президент країни Румен Радев закликав свого головного політичного суперника - лідера партії ГЄРБ Бойко Борисова висунути свою кандидатуру на посаду глави держави. Деякі ЗМІ зазначають, що ще рік тому він би не дозволили собі кинути такий виклик прем'єр-міністрові, який успішно керував урядом. Але після безпрецедентної антиурядової і «антиборисовської» кампанії, коли рейтинг партії ГЄРБ значно знизився, президент зважився на такий крок. Чи прийме Бойко Борисов цей виклик, поки що невідомо. У партії ГЄРБ ще обговорюють питання про те, хто буде висунутий на посади президента й віце-президента.

Повний список кандидатів стане відомий 4 жовтня, коли ЦВК завершить прийом заяв. Президентські вибори відбудуться 14 листопада одночасно зі ще одними достроковими парламентськими виборами.