А. «Лейпциг» (Німеччина) — «Брюгге» (Бельгія). 1:2. ПСЖ (Франція) — «Манчестер Сіті» (Англія). 2:0. ПСЖ, «Брюгге» — по 4 очки, «Манчестер Сіті» — 3, «Лейпциг» — 0.

В. «Порту» (Португалія) — «Ліверпуль» (Англія). 1:5. «Мілан» (Італія) — «Атлетіко» (Іспанія). 1:2. «Ліверпуль» — 6, «Атлетіко» — 4, «Порту» — 1, «Мілан» — 0.

С. «Аякс» (Нідерланди) — «Бешикташ» (Туреччина). 2:0. «Боруссія Д» (Німеччина) — «Спортінг» (Португалія). 1:0. «Аякс», «Боруссія Д» — по 6, «Бешикташ» — 0, «Спортінг» — 0.

D. «Реал Мадрид» (Іспанія) — «Шериф» (Молдова). 1:2 (Бензема, 65 (п) — Ягшибоєв, 25, Тілль, 90). Після «Шахтаря» черговою жертвою «Шерифа», котрий тренує наш Юрій Вернидуб (на знімку), став мадридський «Реал». Чемпіон Молдови — лідер групи.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Інтер» (Італія, Мілан). 0:0.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі (Кривцов, 78), Степаненко, Педрінью, Майкон, Патрік (Марлос, 85), Соломон (Мудрик, 78), Траоре (Тете, 11). Тренер — Роберто Де Дзербі.

«Інтер»: Ханданович, Шкриніар, де Врей, Бастоні, Думфріс, Барелла, Брозович (Чалганоглу, 55), Весіно (Гальярдіні, 81), Дімарко (Перишич, 81), Джеко (Корреа, 55), Мартінес (Санчес, 72). Тренер — Сімоне Індзагі.

Рефері — Іштван Ковач (Румунія).

Київ. НСК «Олімпійський». 26 170 глядачів. 11 градусів.

Неприємна ситуація сталася вже в дебюті зустрічі — форвард «гірників» Траоре у випадковому зіткненні дістав серйозну травму. Думфріс, падаючи, плечем звалився йому на коліно, через що явно травмував суглоб. Гравця з поля повіз медичний електромобіль.

У першому таймі гості намагалися гостро атакувати, створили кілька небезпечних моментів. Але варто зазначити, що «Шахтареві» довелося змінювати план на гру через вимушену заміну Траоре. Однак і за таких умов «гірники» намагалися нав’язати гостям свою гру. Найкращі моменти вони створили в стрімких контратаках, не даючи «Інтеру» розслабитися.

Хоча і гості могли відзначитися — Барелла пробив у поперечину. Шанси забити також мали Джеко і Мартінес.

Після перерви «Шахтар» почав діяти активніше. Міг забивати Додо, але врятував оборонець.

Лише під кінець поєдинку італійський клуб організував дві «смертельні» атаки. Але в пригоді стала майстерність Пятова (на знімку вгорі), який був на висоті і врятував команду.

За результатами двох турів обидві команди досі залишаються без забитих м’ячів.

Сімоне Індзагі:

«З урахуванням створених моментів ми цілком могли перемагати. Але я не розчарований грою своїх нападників. Вони попрацювали на славу. Нам протистояв міцний суперник, ми показали хороший футбол. Господарі впевнено володіли м’ячем, а нам залишається лише шкодувати, що не реалізували свої моменти».

Роберто Де Дзербі:

«Мені не так шкода, що ми втратили важливого футболіста, як самого Траоре — молодого перспективного виконавця. Щоправда, у нас є Фернандо, Педрінью, Дентіньйо, Мораес повертається.

Гра Педрінью сьогодні мені дуже сподобалася. Він на позиції форварда провів прекрасний матч. Можливо, з Траоре ми зіграли б краще та виграли, а могли зіграти гірше та програти.

Вважаю, що «Інтер» сильніший ментально. Коли ми володіли м’ячем, суперник не втрачав терпіння. Він створив нам безліч проблем.

«Шахтар» провів прекрасний матч і має бути задоволений рахунком 0:0. Очко в зустрічі проти «Інтера» — позитивний результат.

Тепер ми думаємо не про «Реал», а про «Динамо». Ми готуємося тільки до нього. Я вже ментально готовий до класичного. «Шахтар» повинен повернутися на вершину чемпіонату.

Хто каже, що Пятов сьогодні єдиний герой? Мені не подобається це. «Шахтар» створив багато моментів. Так, Пятов врятував кілька разів, але неправильно говорити, що він — єдиний герой. Вся команда — герої».

Звичайно, тренер має право на власну думку, але він не повинен нав’язувати її тим, хто думає інакше...

Фото ФК «Шериф» і ФК «Шахтар».