«Ви для нас — справжні герої!» — відверто зізнавалися промовці під час вшанування батьків-усиновителів у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі у Сєвєродонецьку (на знімку).

26 дітей усиновили на Луганщині минулого року, з початку цього — ще 15 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли собі нових батьків. Загалом під опікою та піклуванням в області перебувають 1013 дітей, які мали б раніше опинитися в інтернатних закладах. Нині на Луганщині діють 27 дитбудинків сімейного типу та 75 прийомних сімей, в яких виховуються 340 дітей. Тільки у 2021-му було створено три дитбудинки сімейного типу та чотири прийомні сім’ї, до яких влаштовано майже півсотні сиріт...

З нагоди Дня усиновлення батьків-усиновителів привітав голова Луганської облдержадміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, який наголосив, що виховання прийомних дітей — це величезна відповідальність.

«У майбутньому хтось із дітей стане простим робітником, хтось лікуватиме, навчатиме або керуватиме областю. Але, головне, що нині вони живуть у гідних умовах, з батьком та мамою. Завдяки вам діти вірять в чудове майбутнє», — сказав очільник області.

Національний директор міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка» України Сергій Лукашов, звертаючись до батьків-усиновителів, зазначив: «Ваша, на перший погляд, непомітна праця насправді дуже важлива — ви показуєте всьому світу, що в нашій країні, й зокрема на Луганщині, чуйне суспільство, яке піклується про дітей».

На урочистому заході були вручені державні нагороди та обласні відзнаки (на знімку). Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено начальника служби у справах дітей Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Світлану Логвіненко. Подякою Міністерства соціальної політики України відзначено завідувача сектору опіки та піклування служби у справах дітей облдержадміністрації Марину Михальську. Почесною відзнакою «За розвиток регіону» вшановані вихователь дитячого будинку сімейного типу з Рубіжного Олександр Кузнєцов та начальник служби у справах дітей Старобільської районної державної адміністрації Галина Титова.

Начальник служби у справах дітей ОДА Раїса Родіна у зверненні до батьків-усиновителів побажала, щоб їхні вихованці у дорослому житті стали не тільки щасливими, а й успішними.

Фото прес-служби Луганської ОДА.