Його мета — інформувати аграріїв, лісівників, науковців, бджолярів, представників громадських організацій, освітян, учнів закладів загальної середньої освіти міської громади про роль диких бджіл-осмій в екосистемі. Участь у заході брали представники управління агропромислового розвитку Волинської ОДА, науковці місцевих вузів, фермери, бджолярі, освітяни, фахівці Природничого університету з міста Любліна (Республіка Польща).

Йшлося там про роль диких бджіл у світовий та європейській економіці, способи їхнього використання у фермерстві для збільшення урожайності, особливості їх життєдіяльності, а також заходи зі збереження та збільшення їхньої популяції на Волині.

Зокрема наголошувалося, що до 80 відсотків рослин запилюються бджолами, а вартість запилення, наприклад у США, у 149 разів перевищує вартість продуктів бджільництва та у 90 разів у ЄС. Підраховано, що вартість приросту врожайності від однієї бджолосім’ї становить 1200 євро.

Тож вже у жовтні заплановано провести семінар-практикум для керівників дошкільних навчальних закладів Луцької міської територіальної громади, а в школах — майстер-класи з виготовлення штучних гнізд для осмій.

Волинська область.