Вона першою читає свіжий номер газети і потім інформує працівників Малолюбашанської сільської ради, постійних читачів вайбером, яку публікацію їм варто прочитати, тобто робить своєрідні анонси видання.

Крім того, що жінка багато років віддала своїй професії, праці, ставиться до неї відповідально, вона велику увагу приділяє народознавчій роботі: зібрані нею матеріали стали основою для краєзнавчого видання «Мала Любаша. Земля нашої любові», яке вийшло друком у співавторстві з Лесею Бучменюк, а побутові речі малолюбашанців представлено в експозиції «Етнографічнографічної світлиці» книгозбірні. За участю Євгенії Гук було виграно Всеукраїнський конкурс проектів розвитку місцевого самоврядування за темою «Розвиток творчих здібностей і талантів дітей та молоді села в рамках діяльності Культурно-дозвіллєвого комплексу» на суму 165 тисяч гривень. За цей грант зроблено опалення для клубу, де розміщена бібліотека, та закупили музичні інструменти, комп’ютери.

Про повагу до завідуючої бібліотеки свідчить і той факт, що її не одне скликання люди обирали депутатом Малолюбашанської сільської ради. Євгенія Гук — член виконавчого комітету.

Рівне.

На знімку: Євгенія Гук з юними читачами.

Фото надано автором.