У рамках інтерактивної конференції «Туризм vs бізнес: від пропозиції до попиту», що відбулася першого виставкового дня на території «АгроЕкспо», директор обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського Валентина Животовська презентувала створення туристичного порталу, який буде представленo до Дня бібліотек і Дня туризму, та досягнення в реалізації проекту «Туристичні магніти: Мандруй Кіровоградщиною».

Наразі в області вже визначилися з першими тридцятьма туристичними об’єктами (з нагоди 30-ї річниці Незалежності), які по праву можуть вважатися своєрідними магнітами краю. Це — парк-готель «Скіфія», Музей ракетних військ стратегічного призначення, Морозівський буровугільний розріз, равликова ферма «Інгульський равлик», фермерське господарство та сироварня «Лісова коза», ландшафтно-орнітологічний заказник «Карпенків край», метеоритний кратер «Бовтиська западина», Музей-садиба «Гайдамацька Січ», Музей авіації, Знам’янський авіаційно-спортивний клуб надлегкої авіації «Кондор», сімейна пасіка Карауша, Бирзулівське родовище, рибальський комплекс «Землянка», пам’ятка садово-паркового мистецтва «Онуфріївський парк» тощо. Повний перелік розміщено на сайті газети «Голос України».

А ознайомитися з детальною інформацією про кожен із зазначених об’єктів (зокрема — про місце розташування, GPS-координати тощо) та переглянути світлини можна на сайті Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського в розділі «Туристичні магніти: Мандруй Кіровоградщиною».

На знімку: біля тематичної експозиції «Туристичні магніти: Мандруй Кіровоградщиною» на «АгроЕкспо».

Фото автора.