Щорічно в цей святковий день ми звертаємось зі словами подяки та шани до вчителів, вихователів і викладачів, працівників і ветеранів системи освіти, усіх тих, хто творить майбутнє нашої країни, виховуючи та навчаючи молоде покоління українців. Ви є провідниками знань у суспільстві, а ваша жертовна праця, відданість справі, творчі зусилля та професіоналізм забезпечують суспільний успіх країни.

Шановні колеги! Чи не кожного року ми стикаємось з глобальними викликами, пов’язаними з безпекою — необхідністю захищати суверенітет країни, долати наслідки пандемії COVID-19, зберігати фізичне та психологічне здоров’я нації, готувати дітей і молодь до життя у світі, що динамічно змінюється. Від освіти, яка є частиною національної безпеки, та безпосередньо від освітян залежить, у наскільки безпечному середовищі ми будемо жити. Нові завдання, які ставить перед нами життя, потреби розвитку суспільства вимагають від вчителя не лише мати фахову кваліфікацію та професійну культуру, а й бути педагогом-інноватором, дослідником, педагогом-психологом, уміти сприймати особистість дитини з усіма її особливостями, проблемами, бажаннями, потребами й інтересами, креативно вирішувати професійні завдання.

Верховна Рада України, зокрема Комітет з питань освіти, науки та інновацій, наполегливо і послідовно працює над змінами в законодавчій площині з метою підвищення рівня соціальної підтримки вчителя, вихователя, викладача, професора, забезпечення можливостей для його неперервного професійного розвитку.

Дорогі освітяни! Дозвольте в цей святковий день подякувати за невтомну працю та побажати творчої наснаги, миру і благополуччя вашим родинам.

З глибокою пошаною Голова комітету Сергій БАБАК.