Вони закликали реалізувати в місті майже 100 реформ. Учасники акції тримали гасла: «Вимагаємо місто для життя», «Модернізм — не совок», «Збережімо архітектурну спадщину Києва», «Київ — для людей», «Має зеленіти Київ, а не Дніпро».

Спільними вимогами учасники називають припинення незаконної забудови, реформу громадського транспорту і мобільності, розвиток самоврядування районних рад, чисту воду і повітря, а також схвалення нового Генерального плану.

Тим часом міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що влада робить «багато з того, що озвучили учасники «Маршу за Київ». На своїй сторінці у Фейсбуці він написав: «Це добре, що є активні кияни, які заявляють про те, якою хочуть бачити нашу столицю. І я вдячний їм за це. Зазначу, що місто насправді сьогодні робить багато з того, що озвучили учасники маршу. І встановлює станції для моніторингу стану повітря, і запроваджує більш безпечні технології очищення води, закуповує новий громадський транспорт, вдосконалює систему паркування, оновлює та створює нові зелені зони, наприкінці року плануємо винести на громадські слухання проект Генплану», — написав В. Кличко. При цьому він визнав, що «ще багато чого потрібно зробити для комфорту в Києві».

Фото Юрія ПЕРЕБАЄВА.