Ініціатива належить міжнародній меблевій компанії «Морган Феніче» — одному з найбільших виробників м’яких меблів у світі, яка працює на Рівненщині понад десять років і дала роботу 1100 місцевим жителям. Створення таких робочих місць усіляко підтримує Рівненська ОДА.

Наразі декілька керівників громад зацікавилися пропозицією і на запрошення компанії ознайомилися з виробництвом та умовами створення таких робочих місць. А Бугринська територіальна громада однією з перших виявила готовність створити такі віддалені робочі місця, бо й охочі працювати є, і приміщення також.

«Спільно з Рівненською ОДА ми ініціювали створення віддалених робочих місць для швачок, зокрема, у північних районах. Поки що трохи більш як 100 (саме стільки є швейних машин). Під час зустрічі з керівниками громад обговорили можливі варіанти співпраці. Наша компанія готова забезпечити логістику, надавати сировину й устаткування», — повідомив директор «Морган Феніче» Роман Бесараб. Він додав, що підприємство розвивається, і вони готові підвозити людей у межах 50 кілометрів, а також за потреби забезпечити проживання. Адже наразі є вакансії складальників, вантажників, верстатників, операторів та інженерів.

За словами представників Рівненського обласного центру зайнятості, 54 відсотки безробітних в області — саме сільське населення. Тому ініціатива створення віддалених робочих місць актуальна. І вони готові організувати перекваліфікацію працівників.