Наразі вісім регіонів України відповідають помаранчевій зоні карантину. Лише в Кіровоградській області показник рівня захворюваності — у нормі, повідомляє прес-служба профільного відомства.

Так, на Житомирщині та Сумщині перевищено коефіцієнт виявлення випадків інфікування. У Запорізькій і Херсонській областях перевищено рівень госпіталізацій і динаміку рівня госпіталізацій. Ця динаміка вища від норми також у Рівненській, Чернівецькій областях та на Закарпатті. У Харківській області перевищено одразу два епідеміологічні показники — коефіцієнт виявлення випадків інфікування і рівень госпіталізацій.

МОЗ виступило з ініціативою відстороняти від роботи керівників медзакладів, у яких правоохоронці зафіксували факт підробки COVID-сертифікатів або паспортів вакцинації. У разі, якщо співробітники порушуватимуть законодавство, то міністерство ініціює анулювання ліцензії і розірвання контракту з лікарнею. Отже, її перестануть фінансувати з держбюджету. Про це під час брифінгу заявила заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.