Ураховуючи зазначене, Центрвиборчком надав Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування інформацію щодо виконання положень закону.

Так, комісія з метою здійснення методичного забезпечення організації підготовки i проведення всеукраїнського референдуму прийняла майже 40 власних актів, серед яких порядки, що регулюють процедурні питання організації підготовки i проведення всеукраїнського референдуму, роз’яснення з питань застосування законодавства про всеукраїнський референдум та форми документів всеукраїнського референдуму.

Крім того, у ЦВК завершується робота щодо ухвалення визначених законом спільних актів (чи за погодженням) з іншими державними органами, зокрема, Національним банком України, Національним агентством з питань запобігання корупції, за наслідками якої комісією буде сформовано детальний перелік ухвалених актів та додатково спрямовано комітету.

Водночас, як повідомляється на сайті комітету, комісія акцентувала увагу на тому, що у проекті Державного бюджету на 2022 рік не передбачено видатків Центральній виборчій комісії на розробку та впровадження автоматизованих інформаційно-аналітичних систем на 2022 рік. Тож ЦВК просить комітет посприяти її належному фінансуванню.

Комісія також підтримує необхідність удосконалення законодавства про всеукраїнський референдум i продовжує роботу щодо аналізу проблемних питань, які виникали під час підготовки нормативних актів на виконання закону, а також практичної реалізації його положень, зокрема щодо утворення ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою та їх реєстрації.

Вл. інф.