Роботи розпочали із фрезерування зношеного дорожнього полотна від центру міста в напрямку Долини. Це найгірша ділянка, з глибокими вибоїнами. Міський голова Болехова Іван Яцинин повідомив, що разом із дорожниками перебіг робіт контролює його перший заступник Василь Юрочко. Є також представники зв’язківців, комунальних служб, адже під дорогою та обабіч проїжджої частини прокладено комунікації. Вони стежать, аби нічого не зачепили.

Історія з дорогою Гериня — Болехів — уже з «бородою». З останніх подій — перекриття пішохідного переходу на перехресті. Для місцевих жителів це не перша така акція. Звісно, для водіїв то велика незручність, адже рух надзвичайно інтенсивний — дорога Гериня — Болехів виходить на національну Н-10 Стрий — Мамалига. Фури тут — одна за одною. Мітингарі пропускали рейсові автобуси, «швидкі» та інший спецтранспорт.

Ще 1 жовтня до учасників акції прибув в. о. директора ДП «Дороги Прикарпаття» Роман Сілецький і заявив, що 5—6 жовтня, після завершення робіт на одній з інших доріг, ТОВ «ПБС» передислокує техніку до Болехова. Таку ж інформацію доносили й до міської влади та ЗМІ. Тобто акція протесту жодного впливу на ситуацію не мала.

«Розпочали підготовчі роботи в рамках експлуатаційного утримання. Капремонт на проїжджій частині завершимо до кінця нинішнього року. Тендер на ці роботи оголошували повторно, бо попередній скасували через коригування проектної документації», — повідомив автору цих рядків Роман Сілецький.

Раніше, років з десять тому, через Болехів проходила дорога Н-10 Стрий — Мамалига. Через небезпеку для місцевих мешканців від інтенсивного руху автотранспорту було виготовлено проект об’їзної, а частину траси, вже як дорогу місцевого значення Гериня — Болехів, опісля передали у підпорядкування ДП «Дороги Прикарпаття».

І люди не розуміють: як то — дорогу від межі зі Львівщиною до Болехова відремонтували, повністю оновили від Болехова до Івано-Франківська й далі, аж до межі із Чернівеччиною. А саме через центр такого гарного бойківського містечка — ні, ця ділянка — яма на ямі.

Івано-Франківська область.