Під час цієї розмови колишній очільник парламенту заявив, що точно не збирається на пенсію. «Здоров’я мені дозволяє, і я рухатимуся вперед, — сказав він. — Є ціннісні речі, які, на жаль, не виконані з багатьох причини. Не хочу нині на них зупинятися, але точно знаю, що ми маємо це зробити. Інакше потім буде соромно дивитися людям в очі. Якщо не вийшло з посади Голови Верховної Ради, робитиму це з посади народного депутата. Думаю, в нас усе вийде».

Раніше Д. Разумков уникав відповіді на запитання про свої президентські амбіції, але після відставки наголосив: «Кажуть, що з Голови Верховної Ради ніхто не ставав Президентом. Цей запобіжник ми сьогодні прибрали». Водночас політик категорично відкинув чутки про свої можливі контакти з олігархами. «Тут немає політтехнологій і прорахунку, — за-уважив він. — Тут є внутрішнє відчуття що ти повинен робити».

Д. Разумков прокоментував також розмови про ймовірність позбавлення його мандата народного депутата на підставі власноруч написаної заяви про вихід із фракції: «Я достатньо далекоглядна людина, — сказав він. — Час усе розставить на свої місця. Я дію виключно за законом. Якщо ми говоримо про норми закону, то таких підстав і можливостей у фракції партії «Слуга народу» немає».

Принагідно Д. Разумков подякував працівникам апарату за два роки спільної роботи. «Якби народні депутати працювали так, як ці люди, то ми точно жили б по-іншому», — сказав він. Своєму наступнику на посаді Голови Верховної Ради Д. Разумков побажав успіхів: «рухатися вперед і тримати форму». Дісталися слова вдячності й Олені Кондратюк. «Вона справді професійна й порядна людина», — сказав парламентарій.

Окремо Д. Разумков подякував колегам зі «Слуги народу» та представникам інших фракцій, які не голосували за його відставку з посади Голови Верховної Ради. «Це було їм непросто, — зазначив політик.