Гострий момент.

7 жовтня.

Бельгія — Франція. 2:3. Голи: Карраско, 37, Лукаку, 40, Бензема, 62, Мбаппе, 69 (п), Тео Ернандес, 90.

Бельгія: Куртуа, Алдервейрелд, Денаєр, Вертонген, Кастань (Бачуаї, 90+2), Вітсель, Тілеманс (Ванакен, 70), Карраско, де Брейне, Лукаку, Еден Азар (Троссар, 74). Тренер — Роберто Мартінес.

Франція: Льоріс, Кунде, Варан, Лукас Ернандес, Павар (Дюбуа, 90+2), Погба, Рабьо (Чуамені, 75), Тео Ернандес, Грізманн, Бензема (Верету, 90+7), Мбаппе. Тренер — Дідьє Дешам.

Рефері — Даніель Зіберт (Німеччина).

Турин. «Ювентус Стедіум».


Автор першого гола у ворота Бельгії Карім Бензема.

Другий півфінал виявився напрочуд драматичним і захопливим, його учасники продемонстрували гру справді найвищого класу.
Чемпіони світу французи досить непогано грали до першого пропущеного м’яча. Вони створювали чимало проблем бельгійцям, які йдуть першими в рейтингу ФІФА. Але після чудового удару Карраско, котрий з-під двох оборонців поцілив у лівий кут, наставнику збірної Франції Дешаму довелося радитися зі своїм помічником Гі Стефаном щодо необхідних змін. Либонь, насамперед у плані тактики.

Однак Бельгія продовжувала вести свою «музичну» партію натхненно і впевнено. А красень Лукаку засмутив суперників другим голом. Він ривком від правого кута карного майданчика зреагував на проникаючу передачу партнера по атаці, втік від Лукаса Ернандеса і з гострого кута ефектно влучив під поперечину.

Однак після перерви колесо подій різко розвернулося в протилежний бік. Одразу стало зрозуміло, що французи оговталися від важкого удару в першому таймі і вже налаштовані дуже серйозно. Вони відіграли спершу один м’яч — відзначився

Бензема ударом з розвороту в дальній нижній кут. А невдовзі Тілеманс вдарив по нозі Грізманна в карному майданчику. І Мбаппе реалізував пенальті — 2:2.

Все йшло до додаткових таймів. Однак на останній хвилині основного часу французи надвольовими зусиллями вирвали перемогу. Алдервейрелд невдало підставляє п’яту під простріл з правого флангу. А Тео — молодший із братів Ернандесів — підхопив м’яч і потужно пробив з лінії карного майданчика. Куртуа в кидку дотягується пальцями, але від них м’яч влетів у дальній кут.

Дідьє Дешам:

«Перемога, здобута таким ось чином, показує силу характеру команди. Наші гравці ніколи не здаються.

Сюди ми їхали за виходом до фіналу, а тепер ми пройшли, і на кону — головний трофей. Зробимо все можливе, щоб здобути його».

Отже, в неділю, 10 жовтня, в Мілані (на стадіоні «Джузеппе Меацца») відбудеться фінал, зіграють Іспанія і Франція. Початок поєдинку — о 21:45.

Того самого дня в Турині відбудеться матч за «бронзу», в якому зіграють Італія та Бельгія (16:00). Обидва матчі наживу транслюватиме телеканал «Футбол-1».

Фото uefa.com