Документ колишньому військовому вручив міський голова Сергій Моргунов. «У нас склалася гарна традиція напередодні Дня захисників і захисниць України відзначати героїв, які зі зброєю в руках обстоювали Незалежність і територіальну цілісність держави, — зазначив посадовець. — Одна з таких відзнак — це сертифікат і забезпечення коштами на придбання автомобіля. Вручаємо їх двічі на рік. Другий автомобіль отримує учасник війни в Афганістані напередодні чергової річниці виведення радянських військ з території Республіки Афганістан».

Сергій Схабик брав участь у бойових діях на території Луганської області у 2016 році. Під час бою в районі міста Сєвєродонецька його підрозділ потрапив під артилерійський обстріл. Чоловік дістав поранення — мінно-вибухову травму. Після тривалого лікування йому оформили третю групу інвалідності. Нагороджений відзнакою глави держави «За участь в АТО».

Військовий висловив слова подяки міській владі за підтримку захисників країни. Автомобіль стане йому гарним помічником, бо полегшить можливість долати дорогу.

Це вже шістнадцятий транспортний засіб, придбаний за кошти міської влади для колишніх військових. Дев’ять із них отримали ті, хто пройшов війну в Афганістані, решту сім — учасники АТО/ООС.