Відкриття відбулося за участю генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського та заступника голови КМДА Валентина Мондриївського. 

Локацію обрали не випадково, адже вона розмістилася саме на Поштовій площі. І, як зазначили в «Укрпошті», така подія — ще одне підтвердження того, що поштові марки — не лише атрибут відправлення, а й цінний мистецький об’єкт, який відтепер буде закарбовано на Поштовій площі. Загалом навколо фонтана розмістили 30 найкращих зразків марок часів відновлення нашої Незалежності та ті, що отримали призові місця на філателістичних виставках та конкурсах. Зокрема, це марки із зображенням найкращих представників вітчизняної науки, культури, мистецтва, відомих картин, пам’яток архітектури, символів Києва, ключових світових подій та геніальних відкриттів.

Варто зазначити, що марка «Слава Україні!», випущена в 2019 році, на конкурсі в Мадриді визнана найкращою й найоригінальнішою у світі за формою — контуром карти України, також срібну нагороду отримала марка із зображенням фрагмента вишивки Чернігівської області — серія «Українська вишивка — код нації», були й інші перемоги. Тепер усі охочі зможуть побачити гордість української філателії не лише надсилаючи листи, а й просто прогулюючись Подолом. Експозиція розташована просто неба, тож приходьте і насолоджуйтесь.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.