Цьому ТзОВ рада одного з приміських селищ надала в оренду аж двадцять гектарів землі в мальовничому місці на Дніпрі разом зі збудованою на ній нерухомістю. По суті, бізнесмени за дуже помірну плату отримали готову зону відпочинку. Коли ж правоохоронці почали вивчати це «свято небаченої щедрості», то факти зловживань полізли, наче таргани з брудної кухні.

З’ясувалося, що ділянка розташована безпосередньо в межах прибережної захисної смуги, тобто забудовувати її не можна. Далі — більше. Під час передачі землі жодного конкурсу не проводилося. Та що там конкурс: рішення сесії селищної ради, яке стало підставою для передачі землі біля річки в оренду... ніколи не приймалося!

Відтак ласий шматочок «земельного пирога», оцінений більш як у 40 мільйонів гривень, товариство з обмеженою відповідальністю отримало незаконно. І тепер окружна прокуратура через Господарський суд домагається визнання недійсним договору оренди узбережжя й повернення ділянки територіальній громаді. Та яку ухвалу винесе суд — невідомо, адже розгляд позову триває.