В засіданні взяли участь керівники прикордонного загону, ГУ Держгеокадастру, обласного управління лісового та мисливського господарства, регіонального офісу водних ресурсів, департаменту екології та природних ресурсів, голови Сарненської та Вараської РДА.

Крім обладнання пункту, головне питання на порядку денному — відведення земель під прикордонну інфраструктуру. В Рівненській області це 1090 гектарів вздовж кордону з Білоруссю.

«Загальна протяжність державного кордону з Республікою Білорусь у межах Рівненської області — понад 218 кілометрів. Нам важливо якнайшвидше технічно обладнати кордон та продовжити його демаркацію. Ще в кінці липня дав доручення головам громад підготувати перелік земель. Мова йде про ділянки, які розташовані в межах 50 метрів уздовж державного кордону для його облаштування», — розповів Віталій Коваль.

Частина земель перебуває у приватній власності, інша — в лісовому масиві чи на території національних природних парків. Учасники наради обговорили можливість зміни цільового призначення ділянок. Зокрема, за результатами наради голова ОДА доручив представникам Держгеокадастру створити покрокову дорожню карту для голів ТГ щодо вилучення чи передачі в постійне користування землі прикордонникам.

Нагадаємо: охорону ділянки державного кордону на Рівненщині здійснюють прикордонники прикордонних пунктів «Березове», «Дубровиця» та «Вичівка».

Фото ПС РОДА.