Однак сільська мережа поштових відділень не може існувати в тому стані, в якому вона перебуває, та потребує реформування, зауважила посадовець. А реформа полягає в тому, що поштові відділення у населених пунктах з чисельністю жителів до 1200 осіб переводяться в формат пересувного відділення зв’язку. Тобто послуги надаватимуться екіпажем автомобіля, який перевозить начальника відділення, листоношу і водія. Поки начальник такого відділення обслуговує людей у приміщенні, листоноша разом із водієм курсує населеним пунктом і доставляє пенсію та періодичні видання, надає інші послуги.

«Укрпошта» не припиняє діяльність і не закриває відділення, ми змінюємо формат роботи. Проте і ці зміни торкнуться не всіх населених пунктів із чисельністю жителів менше 1200 осіб. Села, де живуть понад 700 жителів, матимуть місцеву листоношу. Пересувні відділення зв’язку працюватимуть у зовсім маленьких за чисельністю населених пунктах», — зазначила Тетяна Капустіна.

Як повідомив заступник голови ОДА Сергій Поліщук, для роботи «Укрпошти» в області буде закуплено 78 автомобілів. Наразі частина транспортних засобів уже працює в Знам’янці, Олександрії, Бобринці, Долинській. Передбачено придбання автомобілів для інших населених пунктів.

Фото: ukrinform.ua