Про це йдеться в депутатському запиті Тараса Батенка до міністра МВС, Генпрокурора, Голови СБУ.

Як зазначається в запиті, декілька днів по смерті Антона Полякова чути безліч коментарів, теорій, думок «експертів», які відверто «хайпують» на темі загибелі політика. Як підкреслює співголова групи «Партія «За майбутнє», близькі люди, які товаришували, працювали, спілкувалися з Антоном, шоковані, адже політик не був помічений у вживанні наркотичних засобів, а обставини його смерті видаються дуже неоднозначними.

«Ми закликаємо проявити максимальну неупередженість та прозорість у розслідуванні справи загибелі народного депутата України Антона Полякова. В іншому випадку будемо вважати всі заяви людей, які не уповноважені правоохоронними органами, пробою пера для нав’язування суспільству думки, що політик сам винен у своїй смерті, спробою «зам’яти» реальну причину його загибелі», — зазначив Тарас Батенко.

Нагадаємо: за фактом смерті народного депутата розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство з приміткою «природна смерть». «На даний час слідство відпрацьовує декілька версій смерті народного депутата: хронічне захворювання, що могло призвести до смерті, та отруєння невідомою речовиною, як самостійно, так і невідомою особою. У нас уже є попереднє лікарське свідоцтво про смерть після розтину, згідно з яким причиною смерті є гостра коронарна недостатність, тобто ішемічна хвороба серця», — повідомив під час брифінгу начальник поліції Києва Іван Вигівський.

Вл. інф.