«Ростимуть 35 дерев, висаджені нами, а з ними підростатимуть нові покоління студентів», — зазначив після акції один з її учасників, заступник голови облради Ігор Івасюк.

Акцією не обмежиться відзначення важливої дати. Готують ще низку заходів до урочистостей, запланованих на 21 жовтня цього року.

За словами директора коледжу кандидата медичних наук Івана Андрієвського, до кожної ювілейної дати в закладі готують пам’ятні акції, що залишаються в історії. Так, з нагоди 90-річчя навпроти входу до медколеджу встановили пам’ятник академіку Данилові Заболотному, ім’я якого носить навчальний заклад. П’ять років тому відкрили меморіальну дошку на вулиці Заболотного, що неподалік від коледжу. У 2019-му на території з’явився пам’ятний знак на честь медиків нашої держави, які загинули на Донбасі. Поруч — електронна дошка з портретами та прізвищами тих, хто не повернувся живим з російсько-української війни. На жаль, серед них троє випускників коледжу.

Як стверджує Іван Андрієвський, підраховано, що за 100-літню історію в закладі підготували 26 тисяч дипломованих медиків. Нині освіту здобувають 1100 студентів за такими спеціальностями: лікувальна, сестринська, акушерська справа, стоматологія ортопедична, лабораторна діагностика та фармація.