Ось що розповів директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук (на знімку):

— Нам вдалося допомогти з працевлаштуванням 14,7 тисячі осіб, із них 10,6 тисячі — безробітні. На нові робочі місця із здійсненням компенсації витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 259 безробітних, зокрема 69 осіб із числа недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці.

Іван Ткачук навів ще деякі цифри. Так, за направленням обласної служби зайнятості професійне навчання проходили 4,3 тисячі безробітних. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 1,6 тисячі осіб.

6,2 тисячі роботодавців поінформували центри зайнятості області про наявність 22,6 тисячі вакансій, з них 58,7 відсотка вакансій укомплектовано обласною службою зайнятості. На 1 жовтня у базі даних служби зайнятості — 2,3 тисячі вакансій. У середньому на одне робоче місце претендувало 5 безробітних, тоді як на 1 жовтня 2020 року — 7.

Послуги обласної служби зайнятості станом на 1 жовтня продовжували отримувати 25,8 тисячі осіб, з них 11,1 тисячі безробітних. Із загальної кількості зареєстрованих безробітних 9,4 тисячі осіб отримували допомогу з безробіття.

Записала Олександра ЮРКОВА.

Рівненська область.

Фото надано автором.