У вересні тут у рамках Національної програми «Велике будівництво» відкрили сучасний ліцей. А тепер повністю заасфальтували центральну дорогу Р-21 Долина — Хуст, готують основу для тротуарів.

Школа у Вишкові була довгобудом, бо перший камінь під неї заклали ще 2003 року, одну чергу об’єкта ввели в експлуатацію в 2010-му. Цьогоріч із Держфонду регіонального розвитку виділили 13 млн грн, додали ще 2,2 млн грн із місцевого бюджету. За ці кошти повністю й завершили будівництво.

Донедавна чи не найбільшою турботою місцевих жителів була дорога Р-21 Долина — Хуст. Вона проходить через Вишківський перевал, що розмежовує Івано-Франківщину та Закарпаття. Ремонт автошляху сприяє покращенню транспортного сполучення між двома областями. Однак і для мешканців Вишкова та інших сіл Вигодської громади таке оновлення вкрай важливе.

На 27 км уже укладено верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону. Підготовчі роботи тривають у селищі Вигода та в місті Долина, де водночас ремонтують каналізацію.

Працівники ТОВ «ПБС» впорядковують узбіччя та виконують інші планові роботи. За всім процесом пильно стежать фахівці Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області. Адже робота відповідальна. Приміром, біля Вишківського перевалу траса має складний рельєф, тож треба забезпечити належне водовідведення. Дорогу кілька разів перетинає річка Свіча та місцеві потічки, є кілька мостів, які перед асфальтуванням зміцнюють армувальною сіткою, що створює захист проти зсуву асфальтобетонного покриття та попереджує утворення тріщин.

Оновлюють у Вигодській громаді й місцеве сполучення. Днями у Людвиківському лісництві, що межує із Вишківським, відкрили лісову автомобільну дорогу довжиною майже 4 км. Нею користуватимуться не лише лісівники, а й місцеві жителі та туристи. Спорудили інфраструктурний об’єкт завдяки транскордонному проекту «Шляхи до здорових лісів: посилення стійкості, життєздатності й адаптаційної спроможності лісів у прикордонних регіонах України і Словаччини».

«Завдяки фінансуванню з різних джерел і справді відчутні оновлення. Приміром, лісівники збудували ще й оглядовий майданчик за 2 км від Вишківського перевалу. Звідти можна милуватися місцевими краєвидами, зокрема горами Яйко-Ілемське, Гургулат та іншими вершинами Горган», — зазначив голова Вигодської ТГ Микола Мацалак.

Фото надано автором.