Люди вимагали не оптимізувати лісгоспи, бо вважають, що це призведе до скорочень.

Як розповів один із пікетувальників Анатолій Мотовилець, він працює в Сторожинецькому лісгоспі дев’ять років. А тепер їх підприємство хочуть об’єднати із сусіднім. «Ми проти таких дій, бо нас планують скорочувати. Але на що нам далі жити?» — запитує лісник.

Присутні тримали плакати з написами: «Реорганізація призведе до масового безробіття», «Руки геть від лісгоспів» та «Ми проти ліквідації лісгоспів».

Голова ОДА Сергій Осачук, який вийшов до людей, заявив, що реформування не передбачає скорочення працівників. «Кошти у вигляді податків будуть залишатися в тій громаді, на території якої розміщений лісгосп. Реформування передбачає зміну підпорядкування, а не скорочення працівників», — наголосив чиновник.

За словами начальника обласного управління лісгоспу Василя Гончара, реорганізацію проводять для кращої роботи підприємства, звільняти нікого не планують. «Таких посад, як заступник чи начальник відділу, в новому підприємстві не буде. Однак кожному працівнику запропонують іншу посаду», — гарантує Василь Гончар.

Проте довіри до його слів у протестувальників не виникло, люди вимагають від влади конкретних гарантій, щоб убезпечити свої сім’ї від злиднів. 

Фото автора.