Головною метою цього вже традиційного заходу стала підготовка до виконання завдань територіальної оборони краю. Тож учасники згаданого польового вишколу під керівництвом досвідчених інструкторів, переважно учасників бойових дій, опановували знання та відпрацьовували практичні навички з тактичної, вогневої, інженерної підготовки й надання першої медичної допомоги пораненим.

Найбільше емоцій викликали стрільби з вогнепальної зброї. Попри те, що більшість депутатів облради мають суто цивільні професії, кожен, хто виходив на вогневий рубіж, сумлінно виконував настанови інструкторів і прагнув влучати у десятку. Адже повпреди своїх громад у найвищому представницькому органі регіону добре усвідомлюють значущість таких навчань у час, коли триває неоголошена війна з терористами і загарбниками на Донбасі.

Тим паче, що дехто з них (скажімо, депутат Сергій Бульбаха) сам понюхав порох тієї війни, частина його колег активно долучалися до волонтерської діяльності, реальної допомоги нашим армійцям. Зрештою, майже кожен депутат голосував за прийняття обласних програм, спрямованих на підтримку розквартированих на Полтавщині військових частин, поліпшення соціального забезпечення учасників бойових дій, активізацію військово-патріотичного виховання молоді. Тож у ціль влучають не тільки випущені депутатами на полігоні кулі, а й їхні повсякденні справи.

Фото з сайту Полтавської облради.