Пандемія коронавірусу спричинила не лише незручності практично всім категоріям населення, а й проблеми, що їх чимало громадян часто не в змозі розв’язати. Особливо потерпають у такій ситуації малозабезпечені сім’ї з дітьми.

Тому Федеральний уряд, як повідомляє його офіційний сайт, вирішив підтримати родини з низькими доходами з допомогою схеми «Відпустка від коронавірусу» (Corona-Auszeit). Завдяки цьому проекту малозабезпечені сім’ї відтепер можуть забронювати проживання у будинку відпочинку чи оздоровчому центрі на території Німеччини, а держава профінансує до 90% витрат.

Як уточнює прес-служба Федерального міністерства у справах сім’ї, цей проект запущений для того, щоб сім’ї з низьким чи середнім достатком, а також їхні родичі з обмеженими фізичними можливостями змогли провести недорогу відпустку, починаючи вже нині.

Загалом програма розрахована до кінця 2022 року. Причому кожна сім’я, яка відповідає критеріям малозабезпеченої, зможе скористатися відпусткою навіть двічі: семиденною уже цього року, і такою само — наступного.

Сім’ям буде надана свобода вибору регіону для відпустки за умови, що це на території Німеччини. Вони повинні будуть сплатити лише 10% від звичайних витрат на проживання та харчування.

Відомство у справах сім’ї повідомляє, що замовити «антивірусну відпустку» можна вже зараз, а детальну інформацію надає спеціальна телефонна гаряча лінія. Як і пропозиції, у яких саме закладах для відпочинку є місця для охочих туди поїхати. Також Міністерство у справах сім’ї повідомило, що до кінця року список таких місць поповнюватиметься.

А з’ясувати те, хто саме має право на оплачувану відпустку, допоможе спеціальний калькулятор сайту Федеральної групи з питань сімейного відпочинку. Він повідомить граничну суму доходу для категорії, яка претендує на таку відпустку, а також, чи може вона претендувати на компенсацію відпустки від держави.

Берлін.

Фото: br.de