Як повідомив Офіс Президента, під час відеозустрічі було обговорено подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовку до проведення чергового саміту «Нормандської четвірки».

«Сторони відзначили, що очікують від цього саміту конструктиву та досягнення домовленостей щодо узгоджених послідовних кроків, які зможуть забезпечити встановлення стійкого миру на Донбасі. Лідери трьох держав обговорили пропозиції щодо домовленостей, які могли б бути розглянуті на саміті в Нормандському форматі», — йдеться у повідомленні.

Ангела Меркель та Еммануель Макрон привітали вагомі практичні кроки української сторони, спрямовані на врегулювання конфлікту і запевнили в подальшій підтримці України на шляху до мирного врегулювання на Донбасі. Окрім того співрозмовники відзначили важливість дотримання сторонами зобов’язань, узятих на себе в Парижі у грудні 2019 року, та погодилися з необхідністю детального обговорення стану їх виконання під час наступного саміту «Нормандської четвірки».

Пізніше лідери Німеччини та Франції провели переговори з президентом РФ Володимиром Путіним і закликали його просунути переговори у нормандському форматі.

Як повідомив речник Федерального уряду Штеффен Зайберт, співрозмовники домовились попросити міністрів закордонних справ зустрітися якомога швидше. Прес-служба Єлисейського палацу також повідомила за підсумками всіх перемовин, що сторони домовилися протягом найближчих тижнів провести міністерську зустріч між Францією, Німеччиною, Росією та Україною.