Нагадаємо, після оприлюднення владою міста збільшених на 46 % тарифів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль ініціював нараду за участю голів ОСББ, керівництва Рівного, народних депутатів, громадськості.

За результатами громадського обговорення вирішено оперативно напрацювати новий механізм і винести нове рішення на сесію міськради у четвер.

«Декілька годин знадобилося, аби знайти компроміс щодо величини тарифу. Шкода, що такі дії робляться не до опалювального сезону, а після. Так, ціна на газ зросла. Але 21 (!!!) обласний центр України знайшов механізми компенсації. І люди платитимуть на рівні минулого року. Сьогодні міська влада Рівного та міський голова Рівного Олександр Третяк визнали непомірними встановлені тарифи. Рішення буде скасовано, ціну на тепло буде зменшено. Компенсатори тарифу шукаємо спільно», — прокоментував Віталій Коваль.

Так, передусім, ціну на тепло в опалювальному сезоні 2021-2022 року потрібно залишити на рівні попереднього року. Далі необхідно встановити економічно обґрунтований тариф, щоб обрахувати суму відшкодування різниці в тарифах підприємству за цей опалювальний сезон.

Нагадаємо, на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад уряд, «Нафтогаз України», Асоціація міст України підписали Меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на тепло, на гарячу воду для населення не зростатимуть. Для підтримки і стабільного проходження опалювального сезону уряд передбачив спрямування в 2022 році додатково до місцевих бюджетів 4 % податку на доходи фізичних осіб, а також державних субвенцій.

А ось керівництво Рівного не долучилося до Меморандуму.

Матеріали підготував Олександр ПОЛІЩУК.