Їм пропонують безплатно опановувати ІТ-технології та основи автоматизації виробничих процесів на базі навчального центру з автоматизації та роботизації ITM Automation School, що функціонує у Поліському національному університеті.

Освітній курс є спільним проектом центру соціальних служб міськради, ТОВ «ЕНКОН Україна» і ГО «Федерація робототехніки та штучного інтелекту України», які нещодавно підписали меморандум про співпрацю у цій галузі. Навчання в ITM Automation School допоможе військовослужбовцям, які повернулися із зони бойових дій, та внутрішньо переміщеним особам здобути сучасні актуальні навички і компетенції для самореалізації у цивільному житті, професійного розвитку, успішного працевлаштування чи побудови власного бізнесу.

Нині навчання вже розпочала перша експериментальна група, що складається з 5 учасників АТО/ООС. Освітній курс триватиме орієнтовно три-чотири місяці. Цей термін коригуватиметься після моніторингу рівня знань слухачів. Учасники проекту навчаються на сучасному обладнанні під керівництвом досвідченого інженера-програміста.

Фото з сайту Житомирської міської ради.