На цьому під час імпровізованого брифінгу в кулуарах другого поверху наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, за-уваживши, що досі не призначено керівника апарату парламенту.

«Першочергове завдання для нової президії — провести відповідні співбесіди. Знаю, Руслан Олексійович цим активно займається. Думаю, я йому допоможу, як буде потреба, щоб ми на наступному пленарному тижні вже визначились із кандидатурою керівника апарату», — сказав він.

За словами Першого заступника глави парламенту, нині є три кандидатури на цю посаду, і їх раніше пропонував голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Але можуть з’явитися й інші кандидатури. «Керівник апарату — це посада, в якої цікава конституційна природа. Це ніби й політична посада, але він — керівник всієї парламентської служби. Тому вона точно вимагає і компетенції, і наявності політичної відповідальності перед тим складом парламенту, який його призначає», — зауважив Олександр Корнієнко.

Водночас, зачепивши законопроект про столицю, Перший заступник Голови Верховної Ради зазначив, що парламент може розглянути його у другому читанні за спецпроцедурою, адже після першого читання до нього надійшло майже 1000 поправок. «Ми обіцяли, що до грудня його ухвалять, щоб до нового року він набув чинності. Думаю, в цих графіках ми маємо й залишатися», — сказав Олександр Корнієнко, додавши, що документ не передбачає зменшення повноважень столичного міського голови.

Вл. інф.