Так, за рахунок державної субвенції понад 88 мільйонів гривень цьогоріч спрямовано на придбання житла для розвитку сімейних форм виховання, забезпечення власними оселями дітей-сиріт.

Зокрема, 6,2 мільйона спрямовано на підтримку малих групових будинків. В області нині функціонує п’ять МГБ, у яких перебувають 25 сиріт і дітей, позбавлених піклування. До кінця року планується відкрити ще один. Коштом субвенції цього року проводилося будівництво чотирьох будинків у Кривому Розі, Васильківській, Миколаївській, Синельниківській і Вакулівській ТГ.

В облраді зазначають, що за темпами будівництва МГБ Дніпропетровщина посідає перше місце серед інших регіонів: «Ця альтернативна форма виховання прийшла на заміну застарілим інтернатам і дитячим будинкам. На відміну від них тут проживає не більше десяти вихованців. Тому достатньо уваги отримує кожна дитина».

Також кошти виділялися на придбання трьох приміщень для дитячих будинків сімейного типу в Покровській ТГ і Кривому Розі. Решту 20,6 мільйона гривень субвенції спрямували на компенсацію вартості житла для сиріт.