Як розповіли «Голосу України» в обласній прокуратурі, при цьому тендерна документація містила недостовірні відомості про нібито наявні дозволи, приміщення, а також матеріально-технічну базу для проведення таких робіт.

«Використовуючи орендоване приміщення, працівники підприємства розбирали стару техніку на деталі, які згодом реставрували і встановлювали на бойову техніку під виглядом нових. З метою «легалізації» своїх дій зловмисники укладали фіктивні угоди про нібито постачання нових запчастин з підконтрольними суб’єктами підприємницької діяльності. Надалі така техніка прямувала в зону проведення ООС», — зазначають у прокуратурі.

У СБУ заявили, що роботі схеми сприяло і те, що «підприємці» щодо тендеру домовилися зі службовцями військового представництва області. Зауважимо, що конкурс відбувався у вересні, але вже через місяць ділки встигли освоїти майже третину виділених коштів.

Під час обшуків у приміщеннях підприємства і військового представництва на території Дніпропетровської та Полтавської областей, зокрема і за адресами розташування військових баз, вилучили відповідну документацію, військову техніку, автомобілі тощо. Досудове розслідування триває.

Дніпро.