Грецькі ЗМІ повідомили, що в лікарні міста Серрес від ускладнень, пов'язаних із COVID-19, помер 45-річний учитель музичної школи, який був затятим супротивником вакцинації і вважав, що коронавірус існує лише в передачах радіо й телебачення. На своїй сторінці у Фейсбуці переконував, що політики вигадали коронавірус для перетворення людей на рабів за допомогою вакцин.

Він був госпіталізований з підозрою на двостороннє запалення легень. Але перший же тест показав, що пацієнт заражений вірусом, існування якого заперечує. Лікарі пояснили йому: хвороба зайшла так далеко, що без підключення до апарату штучної вентиляції легень врятувати його буде важко. Але 45-літній чоловік обвинуватив лікарів у некомпетентності й категорично відмовився від цього, підписавши відповідний документ.

Шанс урятувати з'явився, коли він був уже непритомний. Згідно із законом, дозвіл на підключення хворого до апарата ШВЛ могли дати найближчі родичі. Але дружина підтримала чоловіка й також підписала документ про відмову. Щоправда, коли вона отримала повідомлення про смерть чоловіка, батька трьох дітей, то почала обвинувачувати в некомпетентності медперсонал лікарні.

Завідувачу інфекційного відділення довелося з усіма документами - історією хвороби, відмовами від лікування і висновком патологоанатома - йти на державний телеканал ERT і доводити її неправоту. Він категорично заявив: «Пацієнт помер від ускладнень, пов'язаних з COVID-19, зокрема емболії. Лікарі зробили все, що могли, щоб урятувати його, але, на жаль, цього не вдалося».