Минулого року був пропуск через карантин, а цьогоріч форум відбувся з дотриманням протиепідемічних вимог, зокрема й щодо відсотка вакцинованих осіб.

У підприємства Чернігівщини інвестують бізнес-партнери із 42 країн. Але саме співпраця з країнами Балтії видається дуже перспективною. Бо, як зазначив голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус, співпраця саме з країнами Балтії — давня й успішна історія. Сьогоднішній економічний форум — це ще одна можливість поглибити й розширити ці відносини.

Учасники форуму обговорили експортний та імпортний потенціал Чернігівщини, можливості відкриття нових ринків та напрямів співпраці.

Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява і Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, котрі брали участь у форумі завдяки сучасним комунікаціям на відстані, вважають нашу державу не тільки діловим партнером, а й добрим другом своїх країн. Балтійські держави підтримують Україну в її боротьбі за свободу й незалежність та на шляху до вступу до ЄС і НАТО.

За словами Ілгварса Кляви, латвійська економіка відкрита до співпраці. Особливо цікавими напрямами для цього він вважає харчову промисловість, лісопереробну та хімічну галузі, бачить перспективу і для спільних проектів у сферах телекомунікацій, ІТ, туризму, транспорту та логістики, багатьох інших.

Чернігівська область.