У Вараші вшанували пам’ять першого генерального директора Рівненської АЕС Володимира Коровкіна, серце якого перестало битися рік тому, 15 жовтня, на 91-му році життя, вечором-спомином «З Поліссям лишився назавжди».

На ньому говорили про те, що справжнього лідера, заслуженого енергетика України Володимира Коровкіна за життя відзначено багатьма нагородами, зокрема його високий професіоналізм удостоєно найвищої нагороди ВАО АЕС «Excellence Award» та почесним місцем у списку шести кращих у світі операторів атомно-енергетичного комплексу. Під його керівництвом введено в експлуатацію усі енергоблоки РАЕС та енергоблок № 2 ХАЕС. На честь людини-легенди започатковано іменну премію, якою щорічно відзначають рівненських атомників за вагомий внесок у розвиток електростанції, а також щорічний конкурс рефератів серед старшокласників міста-супутника — першого етапу всеукраїнського конкурсу «Енергоатому».

Під час вечора-спомину «З Поліссям лишився назавжди» мешканці Вараша, працівники РАЕС говорили багато вдячних слів про Володимира Коровкіна. Зокрема, очільник Вараської міської громади Олександр Мензул згадав своє знайомство з Володимиром Коровкіним: «Упродовж багатьох років я працював на станції, а останні роки — членом виконавчого комітету. Володимир Олександрович також входив до складу виконкому. І я завжди був радий, що він присутній на засіданні, оскільки його досвід, розміреність, авторитет, порядність у прийнятті рішень вибивали всі негативи, які з’являлися. Володимир Олександрович — засновник Рівненської АЕС та нашого міста — я вважаю, найкращого міста як мінімум у Західній Україні. Думаю, маємо громадою увічнити пам’ять Володимира Олександровича й встановити пам’ятник, щоб майбутнє покоління завжди пам’ятало видатного енергетика».

Генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин зазначив, що найкращими спогадами про Володимира Олександровича буде безпечна робота станції та колективу на благо нашої держави.

«Уже минув рік. І в минулому часі говорити про Володимира Олександровича доволі важко. Ми втратили спеціаліста, який розвивав усе те, чим ми сьогодні користуємося. Володимир Олександрович був великим професіоналом, експертом, громадським діячем і він зробив усе, щоб побудувати наше місто, щоб ми жили в комфорті та могли розвивати те, що маємо», — сказав Павло Павлишин.