За два місяці зібрали понад 200 кілограмів каштанів, за які отримали майже 600 гривень.

«Після уроків діти обходили всі території, де ростуть каштани. Найактивнішими учасниками акції стали учні початкових і середніх класів», — розповіла директор Поромівського ліцею Неля Вегерич.

«Загальний кошторис встановлення пам’ятника становить приблизно 150 тисяч гривень. І це за умови, що роботу виконуватимуть власноруч наші хлопці. Нині маємо на рахунку 11 тисяч. Ще 1 200 гривень мають передати з конкурсу короваїв. До збору грошей залучатимемо і благодійників», — розповіла бухгалтер Спілки ветеранів АТО/ООС Поромівської ТГ Валентина Сага.

У конкурсі проектів пам’ятного знака перемогла робота директора Будинку культури села Бужанка Тетяни Климюк, яка запропонувала доповнити ним уже існуючий меморіальний комплекс.

Зауважимо, загалом у Поромівській громаді 97 учасників АТО/ООС, двоє загинули на фронті, ще двоє померли, повернувшись додому.

«Для мене цінність цієї акції у тому, що діти не стоять осторонь. Вони виховуються на патріотизмі», — зазначив голова місцевого осередку Спілки ветеранів АТО/ООС Дмитро Киричук.