Про це повідомив «Голосу України» перший заступник керівника регіонального відділення Фонду держмайна України у Вінницькій і Хмельницькій областях Віктор Семененко. За його словами, аукціон відбувався в онлайн-форматі. Учасниками були дві компанії. Одна з них запропонувала 17 мільйонів гривень за стартової ціни 7,7 млн. Названа сума виявилася більшою від тієї, що готовий був заплатити конкурент.

Тепер переможець має оформити документи і сплатити обіцяні кошти. Якщо покупець виконає всі умови, то новим власником заводу стане одне з товариств, зареєстроване у місті Чорноморськ на Одещині. Згідно з даними з відкритих реєстрів, ТОВ займається наданням в оренду й експлуатацію власного нерухомого майна. Бенефіціарами є українка і громадянин Китаю.

Завод має зручне розташування — неподалік від середмістя на лівому березі Південного Бугу. Виробничий комплекс розташований у будівлях, загальна площа яких 626,2 кв. метра. Протягом останніх років підприємство не працює. Раніше тут виготовляли горілку під торговою маркою «Сотка», а також інші міцні напої. Як зазначено у документах, основними видами діяльності заводу є дистиляція, ректифікація і змішування спиртних напоїв.

Вінницька область.