Як наголосив начальник закладу бригадний генерал Валерій Ємбаков, ці хлопці — перші, хто складає саме присягу. Раніше ліцеїсти давали урочисту клятву, однак урядом країни нещодавно запроваджено складання першокурсниками військових ліцеїв, як і бійцями ЗСУ, саме присяги.

«Успішно опановуйте навички військової справи та ставайте гідними захисниками Батьківщини», — побажала заступниця голови Луганської ОДА Катерина Безгинська.

Із вітальним відеозверненням до першокурсників звернувся і Президент України Володимир Зеленський, який зазначив, що одного дня випускники закладу зберуться у відбудованому Луганському військовому ліцеї, у часи миру в нашій державі, під синьо-жовтим прапором, і згадають цей день, першу присягу, як вони починали шлях захисника України.

Ліцеїстів привітали також Почесний консул Литовської Республіки Робертас Габулас і заступник командира ОТУ «Північ» полковник Ярослав Пістун.

Серед тих, хто складав присягу, — чимало дітей військовослужбовців, які нині боронять Україну від російської агресії, та дітей ветеранів АТО/ООС.

«Після навчання у ліцеї планую вступити до військового вишу, щоб стати, як мій тато, офіцером української армії та захищати нашу країну від ворога», — поділився мріями вихованець ліцею Андрій.

Фото прес-служби Луганської ОДА.