Також вакцини отримають В’єтнам (2,6 млн), Єгипет і Гана (по 1,2 млн — кожній країні), Намібія (0,2 млн). 350 тисяч доз невдовзі буде надіслано Таїланду. Про це повідомила низка видань групи Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) минулої неділі, 24 жовтня.

Крім того, ще 10 млн доз доправлено в міжнародну програму рівного доступу до лікарських препаратів COVAX, ініційовану Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). До речі, з жовтня всі вакцини від виробника Johnson & Johnson, які надходять у Німеччину, відразу передаються у COVAX. Загалом уряд ФРН схвалив надання третім країнам 100 млн доз вакцин від різних виробників, котрі мають розподілятися здебільшого через цю програму.

Сайт федерального уряду повідомляє, що Німеччина вже внесла 2,2 млрд євро у глобальні програми боротьби з коронавірусом, а з них — 1,6 млрд безпосередньо в ініціативи ВООЗ.

Між тим захворюваність на коронавірус у самій Німеччині не тільки не знижується, а й зростає. Про це повідомила прес-служба федерального уряду з посиланням на дані Інституту вірусології імені Роберта Коха. Ідеться навіть про рекордне зростання числа інфікованих COVID-19. Приміром, минулого тижня кількість зафіксованих заражень становила 67,7 випадку на 100 тисяч жителів. Останніми днями протягом доби фіксують більше 15 тисяч випадків. Загалом за час пандемії у Німеччині зафіксовано 4 млн 452 тис. 425 випадків зараження коронавірусом, понад 95 тисяч осіб від нього померло.

Водночас міністерство охорони здоров’я Німеччини повідомляє, що вживатиме заходи, аби ускладнити життя громадян, котрі відмовляються від вакцинації проти коронавірусу. Приміром, з 1 листопада невакцинованим припинять компенсувати втрати заробітку в разі вимушеного переходу на карантин. До того ж, за законодавством ФРН, громадяни Німеччини зобов’язані дотримуватися самоізоляції у разі позитивного тесту на вірус або після повернення з країн, де існує високий ризик зараження. Досі вони мали право вимагати повної компенсації зарплати за перші шість тижнів карантину.

Берлін.