Учасники заходу «Дзвони пам’яті».

У ньому взяли участь команди із семи шкіл, де навчалися загиблі герої Революції Гідності та учасники АТО/ООС.

Хвилиною мовчання учасники пам’ятного заходу вшанували кожного патріота, який не повернувся з війни додому. А також щиро подякували присутнім родинам та запевнили, що робитимуть усе, щоб імена наших захисників та захисниць не забулися. Тож і запитання в турнірі стосувалися життєвого шляху Героїв. А це й емоції, і сльози. Адже то були звичайні хлопці, колишні школярі, які й не мислили колись про бойові звитяги. Та як довелося захищати рідну землю — полягли із честю.

Захід відбувся з ініціативи Відділу в області Міністерства у справах ветеранів, ГО «Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та зниклих в зоні АТО», Всеукраїнського громадського об’єднання «ДУК» за підтримки Коломийської ОТГ та учасників бойових дій Коломийського району.

«Прагнемо робити все, щоб пам’ять про наших Героїв була направду живою», — акцентував начальник Відділу в області Міністерства у справах ветеранів Володимир Веркалець. — Такі заходи є надзвичайно непростими, але вкрай необхідними для молоді, адже вони повинні знати наших захисників і гідно продовжувати справу побудови сильної держави. Маємо велику надію, що такі турніри проводитимуть в усіх навчальних закладах Прикарпаття, а кожна родина загиблого героя знатиме, що про їх рідних не забувають».

Присутнім родичам загиблих на заході вручили пам’ятні медалі із зображенням Героїв. А також нагородили подяками та медалями всі команди.

Івано-Франківська область.

Фото надане Володимиром Веркальцем.