На знімку: травень 2020. Президент України Володимир Зеленський під час презентації  «Великого будівництва» на Закарпатті.

Про це повідомляє прес-служба ОДА, посилаючись на сказане у Фейсбуці Президентом Володимиром Зеленським. Глава держави в такий спосіб підбив, зо-крема, підсумки двох років виконання намірів «Великого будівництва» в регіоні.

«Це область, яка межує з чотирма країнами Євросоюзу. Мультикультурний регіон, де спілкуються багатьма мовами та сповідують різні конфесії, — зазначив очільник країни про Закарпаття. — Область, де розташована найвища точка України та географічний центр Європи. Також триває і в наступному році буде ще активніша наша програма «Велике будівництво».

Отже, на Закарпатті впродовж двох років завдяки президентській програмі вдалося звести та модернізувати 46 лікувальних закладів і 13 шкіл та садочків. Також відновлено або збудовано 562 кілометри доріг.

«Це край, де розташований географічний центр Європи і який має потенціал, щоб стати ще й її інфраструктурним центром», — додав В. Зеленський.

В облдержадміністрації далі нагадують: раніше В. Зеленський заявив, що одним із завдань програми «Велике будівництво» є відновлення інфраструктури прикордонних областей. Адже це, як наголошував Президент, збільшить транзитний потенціал України, а також захистить ці регіони від впливу інших держав.

Ужгород.

Фото mukachevo.net