«Ми кожен день робимо все, щоб збільшити кількість ліжок та поставки кисню», — запевнив під час засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

У цьому контексті він вкотре наголосив на важливості вакцинації, зазначивши, що нинішнього тижня країна вийшла майже на 250 тисяч щеплень на добу. За словами Д. Шмигаля, нині є в наявності 9 мільйонів доз вакцини та ще 19 мільйонів буде отримано до кінця цього року. Загалом станом на середу хоча б одну дозу вакцини вже отримали понад 30 відсотків дорослого населення, проте є області, де спостерігається значне відставання від середнього показника по країні.

Метою уряду є вакцинація до кінця року щонайменше половини дорослого населення. І тут велике значення має позиція та дії місцевої влади та громади. Прем’єр навів позитивний приклад міста Моршин на Львівщині, де повністю вакциновано понад 75 відсотків мешканців. «Як наслідок, там немає жодного госпіталізованого із коронавірусом. Більш наочної демонстрації дієвості вакцини важко вигадати, але це поки що поодинокий випадок», — сказав Д. Шмигаль.

Водночас, уряд виділив додаткові 242 мільйони гривень на програму протидії COVID-19 в Україні. «Ці кошти дадуть змогу закупити більше експрес-тестів, покращити рівень тестування, а також завершити реалізацію спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту щодо інфраструктури зберігання вакцини», — повідомив прем’єр.

Коментуючи початок опалювального сезону, Д. Шмигаль повідомив, що додатково до попередніх кроків цього тижня уряд також вдвічі знизив тариф на газ для тих громадян, які опинились без постачальника. Для них ціна так само становитиме 7,96 гривні за кубометр.