За повідомленням Центральної виборчої комісії, голосування на проміжних виборах народних депутатів розпочалося вчасно та відбувалося у штатному режимі.

На проміжних виборах народного депутата України в окрузі № 197 (Канів, Золотоноша і частина Черкас) представники громадських організацій «Опора» та «Чесно» зафіксували випадки контролю за виборцями поза межами дільниць. Особи, яких вдалося сфотографувати (на знімку), мали при собі списки виборців й відзначали тих виборців, які віддали голос за певного кандидата. Такі дії, прокоментували в «Опорі», свідчать про можливий підкуп виборців.

Загалом голосування на окрузі відбулося за низької явки виборців. За інформацією ЦВК, вона становила 25,57 відсотка.

У ЦВК порівняли цьогорічну явку з позачерговими виборами народних депутатів у липні 2019 року. Тоді вона становила на окрузі № 197 більш як 52 відсотки.

За попередніми результатами опрацьованих протоколів станом на ранок 1 листопада лідирує кандидат від партії «Слуга народу», міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський.

Другим іде самовисуванець Владислав Голуб, третім — представник партії «Європейська солідарність», заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

Четверту і п’яту сходинки зайняли Андрій Іллєнко від ВО «Свобода» та представник партії «Національний корпус» Дмитро Кухарчук, який перебуває за ґратами в СІЗО з підозрою про напад на правоохоронця, повідомляє наш собкор Лідія ЛІСОВА.

А на виборах на Херсонщині (в.о. № 184) попередньо, за інформацією прес-служби «Слуги народу», перемагає представник цієї політичної сили Сергій Козир. Його підтримують 64,74 відсотка виборців. У 2020—2021 роках він очолював Херсонську ОДА. На другому місці з 14,51 відсотка голосів — кандидат від «Європейської солідарності» Ігор Йосипенко.

За повідомленням спостерігачів «Опори», після закінчення голосування бюлетені почали рахувати троє членів дільничної виборчої комісії замість одного, як того вимагає законодавство. На зауваження спостерігачів члени комісії спочатку не реагували, однак згодом підрахунок продовжив один член ДВК.

А явка на позачергових виборах міського голови Харкова, за словами голови Харківської ТВК Олени Матвієнко, становила 28,29 відсотка. У поліції зазначили, що впродовж дня на території міста працювали 605 виборчих дільниць. Усі вони закрилися вчасно, о 20:00. Грубих порушень правопорядку не допущено.

Загалом упродовж усього виборчого процесу до поліції надійшло 52 повідомлення про можливі порушення законодавства. В поліції запевнили, що всі вони належним чином зареєстровані та ретельно перевірені.

За даними екзитполу, дані якого оприлюднила New Image Marketing Group, лідирує в.о. міського голови Харкова Ігор Терехов.