Микола Петрович обраний міським головою вже на третю каденцію. Очолював наше місто ще у 2002—2010 роках. Його сумлінність, наполегливість та професіоналізм стали запорукою розквіту Новограда-Волинського.

Саме при каденціях Миколи Петровича напрацьовувався вектор активної співпраці міста з міжнародними інституціями, зокрема з 2005 року Новоград-Волинський співпрацює з Програмою розвитку ООН, що дало можливість реалізувати низку важливих для громади проектів.

Ініціативи Миколи Боровця завжди ставали особливостями та цікавинками міста. Починаючи з 2004 року у Новограді-Волинському започатковано загальноміське свято «Гордість міста», яке консолідує активних жителів до нових здобутків і стало чудовою традицією громади. А цьогоріч у нас уперше організовано мистецький захід «Звягельський бал», який додав різноманіття літньому дозвіллю жителів та гостей громади.

Характерною рисою управлінського темпераменту Миколи Петровича є те, що він завжди за інноваційні впровадження та нові підходи. За його ініціативою у Новоград-Волинській міській ТГ проведено перший муніципальний хакатон. Участь у хакатоні взяли команди з трьох провідних вищих навчальних закладів України, і студенти своїм об’єктивним баченням напрацювали низку стратегічних інновацій та шляхів розв’язання проблем громади. За роки своєї роботи на посаді очільника громади Микола Боровець став мудрим наставником для багатьох працівників. Особливістю характеру Миколи Петровича є розуміння та щирість душі, яка виявляється у спілкуванні з підлеглими. Дуже часто Миколу Петровича можна зустріти під час прогулянок містом. На роботу та з роботи наш міський голова ходить пішки, що дає змогу бути у постійній невимушеній комунікації з жителями.

Надзвичайно багато часу Микола Петрович приділяє роботі. Він перебуває у постійному пошуку нових форм та креативних підходів і до постановки завдань, і до їх вирішення. Аби зробити громаду комфортнішою для проживання, Микола Петрович прислухається до думки молоді і з великою шаною ставиться до літніх людей. Він активно співпрацює з багатьма українськими та європейськими громадами, аби вивчити кращий досвід та поділитися власними напрацюваннями задля сталого розвитку громад.

Попри завантажений робочий графік (його робочий день починається о 6-й годині ранку і може тривати до пізнього вечора), Микола Петрович ніколи не забуває про свій найголовніший внутрішній рушій — сім’ю. Любляча дружина Людмила Миколаївна — його надійна підтримка в усіх життєвих ситуаціях, а двоє прекрасних дітей — дочка Наталя та син Олег — з радістю приїжджають до батьківського дому.

Микола Петрович стільки працює. Де ж він черпає сили? Його джерело енергії — щедрий фруктовий сад, робота в якому приносить задоволення, захоплення риболовлею, походи до лісу та футбол. Вміє співати і всією душею любить українську пісню. Повагу до народних традицій прищепили йому батьки: Микола Петрович виріс у великій дружній українській родині, має брата й двох сестер.

Від усіх мешканців Новограда-Волинського бажаємо міцного здоров’я, невичерпної енергії, успіхів у всіх починаннях на благо розвитку міста! Нехай родина надихає вас і надалі бути гарним прикладом для усієї громади.

З повагою, колеги з Новоград-Волинської міської ради.

Житомирська область.