Позачергове пленарне засідання 2 листопада

Відкривши засідання, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук надав слово для виступу із заявою від двох фракцій народному депутату Андрію Жупанину («Слуга народу»), який закликав підтримати законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії (№ 2553). За його словами, в разі ухвалення цього законопроекту з 1 травня 2022 року споживачі платитимуть не за об’єм природного газу, а за його якість та ефективність.

Далі парламентарії включили до порядку денного та 309 голосами ухвалили в цілому законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (№ 6197). Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак повідомив, що необхідність ухвалення цього законо-
проекту пов’язана зі скасуванням Верховним Судом України рішення про затвердження складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Пропоновані зміни покликані усунути правову колізію в Законі «Про вищу освіту» в частині принципів відбору членів НАЗЯВО та врегулювати складну ситуацію, що виникла у зв’язку з припиненням діяльності агентства.

Також у цілому ухвалено законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості (№ 5230).

Докладніше читайте в наступному номері.

Вл. інф.